Bovenste Bos

Het Bovenste Bos is regelmatig opgenomen in fietstochten (onder meer al verschillende keren in een van de lussen van Limburgs Mooiste). Dit wijst er al op dat dit een heuvel moet zijn die de moeite waard is. En dat is ook zeker het geval!!!

Om het Bovenste Bos te beklimmen rijd je vanuit Teuven in zuidoostelijke richting (Dorpsstraat). Veel kaarten/plattegronden wekken de suggestie dat het slechts een kwestie is van de doorgaande weg volgen. In werkelijkheid is het toch echt opletten dat je op tijd linksaf slaat (Rue du Château / Kasteelstraat). Maar als je dan uiteindelijk de voet van de helling hebt gevonden, dan word je ook beloond met een hele fraaie klim!! De weg slingert gedurende zo'n 1200 meter door een bosrijke omgeving. Onderweg word je bovendien getrakteerd op een aantal hele fraaie haarspeldjes. De kwaliteit van de weg is heel behoorlijk (zeker voor Belgische begrippen), terwijl ik er toch slechts bij uitzondering auto's ben tegengekomen. Het stijgingspercentage ligt ergens tussen de 6 en de 8 procent, dus het moet in principe voor iedereen mogelijk zijn om in een eigen ritme omhoog te rijden.

De top van het Bovenste Bos ligt ongeveer ter hoogte van het monument ter nagedachtenis aan de oorlogslachtoffers in België. Dit monument is ook een herinnering aan de "Fil Electrique": de hoogspanningsdraad die in de eerste wereldoorlog de oversteek van Nederland naar bezet Duits gebied moest verhinderen. (bron: Struinen van Eperheide naar Sippenaeken via Hombourg)

4 opmerkingen:

Jacco zei

Tot mijn spijt heb ik de laatste keer dat ik hier reed (januari 2008)geconstateerd dat het wegdek toch niet zo goed was als tijdens een van mijn eerdere ritten. Met name in een van de haarspeldbochten was het asfalt behoorlijk kapot gereden.

Unknown zei

de eerste haarspeldbocht was inderdaad niet best, met een auto als tegenligger is dat minder fijn... maar verder absoluut mijn soort klim: niet te steil, niet te grillig en vooral errug mooi!

R. te M. zei

Gisteren hier voor de 1e keer gereden, de eerste bocht is inderdaad (ook in 2014) slecht , voor de rest genieten, na deze weg doorrijden naar Gemmenich om de achterkant van Drielandenpunt te beklimmen , fantastisch !

Unknown zei

Vrijdag 20 april, deze klim opgereden. Ligt een splinternieuw stuk asfalt van het begin van de klim tot en met de top. Slecht wegdek is dus verleden tijd.