Brakkeberg

Wonderbaarlijk. De informatie op internet over deze helling gaat in veel gevallen over de risico's van de afdaling. En dat terwijl deze heuvel als beklimming zoveel interessanter is! Er schijnt hier overigens heel wat meer naar beneden te komen dan alleen fietsers (zoals tijdens de Redbull Downhill 2001 en 2002).
Maar goed, voor mij is de Brakkeberg dus een klim en die begint aan de voet. Aan de rechterkant van de voet van de Brakkeberg ligt kasteel Geulzicht. Ooit was Jean Nelissen hier kasteelheer (tot 1982). Veel tijd om dit kasteel te bewonderen heb je niet; vanaf het begin tot en met het einde ga je iedere 10 meter vooruit ongeveer 1 meter de hoogte in. Omdat het einde van deze helling na zo'n 600 meter is bereikt kan je hier redelijk op de macht tegenaan rijden. Een mooie klim waar je even lekker te keer kan gaan. Alhoewel... er zit nog een venijnig stukje tegen de top van de helling!

P.S. Wie kan mij overigens vertellen welke Italiaan hier ooit (volgens mij tijdens een WK) met een lekke band naar beneden kwam zetten?

Geen opmerkingen: