Dode Man (Doodemanweg)

De naam doet al het ergste vermoeden en halverwege de eerste keer dat ik deze klim probeerde te bedwingen voelde ik me ook een fietsende zombie.

De weg er naar toe is de moeite waard. Je komt vanuit Wijlre en rijdt in de richting Stokhem. Je ziet aan je rechterhand verscholen achter wat loof een kasteeltje. Voor de liefhebbers van een eventuele kastelentocht zie de site van hedgehouse.

Wanneer je vervolgens onvoorbereid aan de klim begint zie je na zo'n 200 meter in de verte een bankje staan. Dit wordt je richtpunt. Dit is je doel en je gaat het halen! Inmiddels overwin je 15% stijgingspercentage en het bankje komt langzaam dichterbij. Na totaal 400 meter is daar het bankje. Hijgend strek je je rug en ga je rechtop zitten. Er verschijnt een voldane grimas op je gezicht, maar helaas...de grimas verandert van een blije naar een pijnvolle want je bent pas op de helft. Je hebt weliswaar de zwaarste helft gehad, maar het tweede deel is met ca. 10% zeker geen vals plat te noemen.

Eenmaal boven rijd je een redelijk stuk op het plateau. Er zijn vervolgens twee manieren om af te dalen. Linksaf in de richting van Gulpen/Ingber of rechtsaf via de Keutenberg. Kies je voor de laatste, zorg er dan voor dat je goede remmen (of stuurmanskunst) hebt en geef de eenzame fietsers die daar omhoog gaan de ruimte die ze verdienen.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

vandaag voor het eerst beklommen, ik kon de verleiding niet weerstaan bij het bankje even te drinken en een sportreep te nuttigen het was koud en de wind vol van voren persoonlijk vind ik deze klim zwaarder dan de keutenberg maar dat kan aan de situatie van vandaag liggen.

Anoniem zei

afgelopen week de Dode Man gereden... het was de laatste uitdaging in Limburg en qua stijgingspercentage de hoogste. De beklimming viel mee, en de afstand is goed te doen. Kan me voorstellen dat je na 4 uur peddelen deze klim een hel vindt, maar hij is zeker te doen.

De Bidon zei

De Dode Man vonden we een eitje. Jaap deed hem op zijn grote blad. Mooie ging even op de padalen staan, maar het mocht geen naam hebben zei hij achteraf. Mini had het wel zwaar, maar die had iets teveel gezopen de avond ervoor. Greg L kwam verruit als eerste boven. Hij dacht dat de klim nog moest beginnen.