Grijze Rots

Op zondag 17 februari 2008 ben ik voor het eerst op zoek gegaan naar de Grijze Rots. Deze zoektocht smaakt naar meer: de naam van het gebied waarin deze helling ligt (Val Dieu) beschrijft redelijk de schoonheid ervan. Wat was het genieten van deze omgeving!

De organisatie van Limburgs Mooiste schrijft over deze helling: "De Grijze Rots staat plaatselijk bekend als Grises Pierres, en ligt rechts van de weg van Val Dieu richting Clermont. Startend bij de Abdij is het na 600 meter de smalle weg rechts. Een Keutenberg-achtige klim, smal en steil. Let op, de klim begint meteen; op tijd schakelen!". Veel meer valt er niet te zeggen over deze beklimming. Wees echter niet bang: met een vergelijking met de Keutenberg geef je deze heuvel iets te veel eer. De Keutenberg is toch echt een tik heftiger. Tijdens de Rode Lus van Limburgs Mooiste 2008 zal je hier echter behoorlijk moeten afzien; het is helling nummer 17!!!

1 opmerking:

Unknown zei

Helaas had niemand mij gewaarschuwd over het abrupte begin van deze klim dus stond ik bijna geparkeerd op de eerste meters, die behoorlijk steil zijn en over een heel smal weggetje gaan. Gelukkig wordt het snel vlakker!