Schulsberg

Ook bij deze heuvel zijn de meningen over de naam verdeeld. De naam van de weg geeft aanleiding om te veronderstellen dat je de Schulsberg aan het beklimmen bent. Het is echter ook mogelijk dat de naam van het weggetje een verbastering is; in dat geval zouden de mensen die hier spreken over de Schulzberg gelijk kunnen hebben. Tenslotte ontloopt een groep mensen deze discussie door deze helling aan te duiden als de Kruisberg vanuit Nijswiller.

Lang, heeeel lang geleden is deze weg ooit verhard. Tegenwoordig is de kwaliteit van het wegdek echter zo bedroevend, dat je de vraag zou kunnen stellen of dit nog wel een helling is voor de doelgroep van deze website.

Na de slinger om voetbalveld begint deze helling. De weg loopt rustig op. Waar het weggetje tussen de bomen doorloopt wordt je door een bocht naar links gestuurd. Het stijgingspercentage loopt hier iets op, maar ook hier wordt je nog steeds niet al te zwaar op de proef gesteld... tenzij je als een idioot het eerste stuk bent opgeknalt.

Geen opmerkingen: