't Hijgend Hert

De beloning voor de beklimming van de Epenerbaan (vanuit Vaals of vanuit Epen) is de mogelijkheid om een bezoekje te brengen aan de enige echte berghut van Nederland. 't Hijgend Hert bevindt zich midden in het Vijlenerbos op 260 meter hoogte. Een plezierig informele bediening. De informele sfeer wordt bovendien versterkt door de loslopende kippen op het terras. Lekkere lunchgerechten en (niet geheel onbelangrijk) een goede bierkaart.

Landelijke bekendheid kreeg 't Hijgend Hert na een telefoontje van Edwin Evers. Hij belde live in de uitzending naar aanleiding van een bijzonder arrensleeritje:
"Medewerkers van ambulancedienst en brandweer hebben dinsdagmiddag een gewonde hartpatiënt per arrenslee over de besneeuwde heuvels van het Vijlenerbos in Zuid-Limburg naar de ambulance gebracht.

De ambulance gleed weg op de spekgladde en steile weg naar boven en moest beneden aan de heuvel stoppen. Met behulp van de brandweer werd de gewonde per arrenslee naar beneden gegleden.

Dat meldde de brandweer van Vaals. In het bos was de al wat oudere wandelaar ten val gekomen en had zijn pols gebroken. Ook kreeg de man last van hartritmestoornissen en raakte hij onwel.

De man werd met een arrenslee van boscafé Het Hijgend Hert op de Vijlenerberg naar beneden gebracht. Het boscafé is sinds vijf dagen ingesneeuwd en voor auto's onbereikbaar. Volgens de eigenaar van het café ligt er gemiddeld zo'n 10 centimeter sneeuw."
(bron: uwmening)

2 opmerkingen:

Richard zei

Inderdaad een heerlijke plek om te lunchen. Lekkere kaart, maar laat je niet verleiden om halve liters bier te drinken....tenslotte gaat de tocht per fiets verder!

Anoniem zei

drie keer niks, rauwe hamburgers (uit de magnetron) en oude sla gehad. IK ga er nooit meer heen!!