Loorberg

De Loorberg is zonder meer een van de mooiste beklimmingen die Zuid Limburg rijk is. Komende vanuit Slenaken (waar ik me nauwelijks kan voorstellen dat je je door geen enkel terrasje hebt laten verleiden) draai je aan het eind van het dorpje de (redelijk) scherpe bocht naar rechts en dan begint de 1200 meters tellende helling in de richting van het plaatsje Heijenrath.

Het is zeker niet de moeilijkste klim: een redelijk geleidelijk stijgingspercentage met een paar 'rustpunten' waarin het stijgingspercentage tot 4% of lager zakt. Maar mooi is deze heuvel zeker, mede omdat het een doorgaande autoweg is. Hierdoor is de weg voor fiets begrippen vrij breed. Tel daar de "bosrijke" omgeving en een echte haarspeldbocht bij op en je waant je al snel een deelnemer van een etappe in de Tour de France. Dat gevoel is ook weer niet zo gek, want de Côte de Loorberg is (samen met de Côte de Trintelen en Le Cauberg) in 2006 onderdeel geweest van de derde etappe van Le Grand Boucle. Een echte berg van de vierde categorie!

Ondanks dat het een autoweg is, heb ik (en misschien moet ik het afkloppen) er nog nooit last van auto's gehad. Laat dit je dus niet weerhouden om de Loorberg een keer te gaan rijden.

Tot slot, voor de fietsers die vanuit Heijenrath komen: het is ook een buitengewoon mooie afdaling!

4 opmerkingen:

Richard zei

Een heerlijk begin en een lekker opwarmertje

Anoniem zei

Opwarmertje? Oververhitting!

Gerrit zei

Tip voor wie zichzelf wil tarten: sla halverwege linksaf (nog voor de haarspeldbocht) de Rode Kruisweg in, een smal weggetje waarmee je een heel stuk zult afsnijden. Gevolg: het stijgingspercentage neemt aanzienlijk toe! Zie de URL.

Gerrit zei

Klik op 'Gerrit' voor de link op google maps bedoel ik!